Σουπα Πορτοκαλι φακες με τζιντζερ - Orange lentils soup with ginger
Τελευταια εχω συχνη επαφη με την Ιρακινη κουζινα.Δοκιμασα μια σουπα με πορτοκαλι φακες και εβαλα την δικη μου νοτα στην συνταγη.
Lately i have an often contact with cuisine from Iraq. I've tasted a soup with orange lentils and i put my touch in it.
Συστατικα - Ingredients
250γρ πορτοκαλι φακες - 250g orange lentils
1 κρεμμυδι - 1 onion
2 καροτα - 2 carrots
2 κ.γ. καρρυ η κουρκουμα 2 tsp carry or turmeric
1 κομματι ριζας τζιντζερ 5 εκατοστων περιπου - 1 pice of ginger root about 5cm
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το τζιντζερ. Τριβουμε το καροτο. Τα σωταρουμε ολα μαζι με λιγο ελαιολαδο για περιπου 5'.Επειτα προσθετουμε τις φακες και νερο μεχρι να τις σκεπασουμε.Εδω δεν δινω συγκεκριμενη ποσοτητα νερου γιατι ειναι κατι σαν το ριζοτο.Προσθετεις λιγο λιγο μεχρι να ερθει εκει που το θελεις.Οι πορτοκαλι φακες αν τις αφησεις να βρασουν παραπανω λιωνουν και γινονται σαν κρεμα κατι το οποιο το προτιμω.Επιστροφη στην εκτελεση.Προσθετουμε το νερο και βαζουμε και το καρρυ η τον κουρκουμα.Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια.Συνεχιζουμε τον βρασμο μεχρι εκει που θελουμε οπως ειπα πριν.Κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε αλατι πιπερι και λιγο ελαιολαδο.Στο σερβιρισμα μπορουμε να προσθεσουμε και λιγο τριμμενο τζιντζερ απο πανω απο το πιατο.
We chop the onion and ginger. Grate the carrot.We cook them with olive oil for about 5'. Then add the lentils and water until it covers them.In this recipe i don't give a certain quantity of water because it's like risotto. You add more and more by controlling the boil until it comes where you prefer it. Orange lentils if you over-boiled them they will be as cream something i prefer most. Back to the recipe.We add the water and the carry or turmeric. When it will boil we law the heat in the middle. Keep on boiling and stop whenever we want to.It depends if we want to be normal or cream. Remove from the heat and add salt pepper and a little bit of olive oil. In serving we can add some grated fresh ginger on the top.
Τελευταια εχω συχνη επαφη με την Ιρακινη κουζινα.Δοκιμασα μια σουπα με πορτοκαλι φακες και εβαλα την δικη μου νοτα στην συνταγη.
Lately i have an often contact with cuisine from Iraq. I've tasted a soup with orange lentils and i put my touch in it.
Συστατικα - Ingredients
250γρ πορτοκαλι φακες - 250g orange lentils
1 κρεμμυδι - 1 onion
2 καροτα - 2 carrots
2 κ.γ. καρρυ η κουρκουμα 2 tsp carry or turmeric
1 κομματι ριζας τζιντζερ 5 εκατοστων περιπου - 1 pice of ginger root about 5cm
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το τζιντζερ. Τριβουμε το καροτο. Τα σωταρουμε ολα μαζι με λιγο ελαιολαδο για περιπου 5'.Επειτα προσθετουμε τις φακες και νερο μεχρι να τις σκεπασουμε.Εδω δεν δινω συγκεκριμενη ποσοτητα νερου γιατι ειναι κατι σαν το ριζοτο.Προσθετεις λιγο λιγο μεχρι να ερθει εκει που το θελεις.Οι πορτοκαλι φακες αν τις αφησεις να βρασουν παραπανω λιωνουν και γινονται σαν κρεμα κατι το οποιο το προτιμω.Επιστροφη στην εκτελεση.Προσθετουμε το νερο και βαζουμε και το καρρυ η τον κουρκουμα.Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια.Συνεχιζουμε τον βρασμο μεχρι εκει που θελουμε οπως ειπα πριν.Κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε αλατι πιπερι και λιγο ελαιολαδο.Στο σερβιρισμα μπορουμε να προσθεσουμε και λιγο τριμμενο τζιντζερ απο πανω απο το πιατο.
We chop the onion and ginger. Grate the carrot.We cook them with olive oil for about 5'. Then add the lentils and water until it covers them.In this recipe i don't give a certain quantity of water because it's like risotto. You add more and more by controlling the boil until it comes where you prefer it. Orange lentils if you over-boiled them they will be as cream something i prefer most. Back to the recipe.We add the water and the carry or turmeric. When it will boil we law the heat in the middle. Keep on boiling and stop whenever we want to.It depends if we want to be normal or cream. Remove from the heat and add salt pepper and a little bit of olive oil. In serving we can add some grated fresh ginger on the top.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου