Φαρφαλες ολικης με κολοκυθι καλαμποκι βασιλικο
Το καλοκαιρι εχει μπει για τα καλα και επειδη την περισσοτερη ωρα επιβαλεται να ειμαστε στην θαλασσα χρειαζομαστε γρηγορα φαγητα.Αυτη η συνταγη γινεται σε 30' λεπτα.Καλοκαιρινα υλικα και αρωματα.
Υλικα
500γρ Φαρφαλες ολικης
3 κολοκυθια
3 καλαμποκια
λιγο βασιλικο
Βραζουμε τις φαρφαλες σε αλατισμενο νερο.Μολις ειναι στο σημειο al-dente τις σουρωνουμε και ριχνουμε λιγο ελαιολαδο.Οση ωρα βραζουν κοβουμε το κολοκυθι ζουλιεν.Για να μην βαλουμε και τα σπορια του θελει κοψιμο με ενα συγκεκριμενο τροπο.Οπως ειναι ολοκληρο το κολοκυθι το κοβουμε κατα μηκος απο την μια πλευρα του.Δημιουργουμε 4 πλευρες και πεταμε το κεντρικο που θα μεινει(τα σπορια δηλαδη). Τις 4 πλευρες που κοψαμε θα τις κοψουμε μακροστενα λεπτα κομματια-ζουλιεν.Επειτα παιρνουμε το καλαμποκι και με ενα μαχαιρι κοβουμε κατα μηκος ωστε να φυγουν οι σποροι του καλαμποκιου και να πεταξουμε το κοτσανι.Σωταρουμε με λιγο ελαιολαδο (προεραιτικα λιγο σκορδο) εως οτου μαλακωσει λιγο το κολοκυθι.Αν δεν χωρανε ανετα στο σκευος που εχετε τα σωταρετε ξεχωριστα.Πρωτα το κολοκυθι και μετα το καλαμποκι.Μολις ειναι ετοιμα τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα με τις φαρφαλες, προσθετουμε λιγο ψιλοκομμενο βασιλικο και ανακατευουμε πολυ καλα προσεκτικα ομως για να μην χαλασουμε το σχημα απο τις φαρφαλες.
Καλη ορεξη :)))))))))))) και καλο καλοκαιρι ! ! ! ! ! !
Το καλοκαιρι εχει μπει για τα καλα και επειδη την περισσοτερη ωρα επιβαλεται να ειμαστε στην θαλασσα χρειαζομαστε γρηγορα φαγητα.Αυτη η συνταγη γινεται σε 30' λεπτα.Καλοκαιρινα υλικα και αρωματα.
Υλικα
500γρ Φαρφαλες ολικης
3 κολοκυθια
3 καλαμποκια
λιγο βασιλικο
Βραζουμε τις φαρφαλες σε αλατισμενο νερο.Μολις ειναι στο σημειο al-dente τις σουρωνουμε και ριχνουμε λιγο ελαιολαδο.Οση ωρα βραζουν κοβουμε το κολοκυθι ζουλιεν.Για να μην βαλουμε και τα σπορια του θελει κοψιμο με ενα συγκεκριμενο τροπο.Οπως ειναι ολοκληρο το κολοκυθι το κοβουμε κατα μηκος απο την μια πλευρα του.Δημιουργουμε 4 πλευρες και πεταμε το κεντρικο που θα μεινει(τα σπορια δηλαδη). Τις 4 πλευρες που κοψαμε θα τις κοψουμε μακροστενα λεπτα κομματια-ζουλιεν.Επειτα παιρνουμε το καλαμποκι και με ενα μαχαιρι κοβουμε κατα μηκος ωστε να φυγουν οι σποροι του καλαμποκιου και να πεταξουμε το κοτσανι.Σωταρουμε με λιγο ελαιολαδο (προεραιτικα λιγο σκορδο) εως οτου μαλακωσει λιγο το κολοκυθι.Αν δεν χωρανε ανετα στο σκευος που εχετε τα σωταρετε ξεχωριστα.Πρωτα το κολοκυθι και μετα το καλαμποκι.Μολις ειναι ετοιμα τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα με τις φαρφαλες, προσθετουμε λιγο ψιλοκομμενο βασιλικο και ανακατευουμε πολυ καλα προσεκτικα ομως για να μην χαλασουμε το σχημα απο τις φαρφαλες.
Καλη ορεξη :)))))))))))) και καλο καλοκαιρι ! ! ! ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου