Basmati κιτρινο με κολοκυθι κ' πλευρωτους σωτε
Αλλο ενα πιατο γρηγορο και καλοκαιρινο και εννοειτε παλι εδω υπαρχει το κολοκυθι.Και αυτη η συνταγη εγινε μετα απο μια βουτια και οπως παντα μετα την θαλασσα εχουμε αρκετη ορεξη.
Υλικα
500γρ Basmati
3 κολοκυθια
1 κρεμμυδι
κουρκουμα
σταφιδες(προαιρετικα)
1 πακετο πλευρωτους
Ξεκιναμε πρωτα με το μαριναρισμα των πλευρωτους.Κοβουμε τα κοτσανια τους και αν ειναι πολυ μεγαλο καποιο το κοβουμε σε μικροτερα κομματια.Τα βαζουμε σε ενα σκευος και τα αλατοπιπερονουμε και ριχνουμε και ελαιολαδο.Ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.Παμε στο ρυζι .Κοβουμε το κολοκυθι οπως και στις φαρφαλες ωστε να πεταξουμε τα σπορια του κολοκυθιου.Το κοβουμε η ζουλιεν η σε κυβακια.Ψιλοκοβουμε και το κρεμμυδι πολυ καλα.Σωταρουμε το κρεμμυδι με το κολκυθι σε λιγο ελαιολαδο( αν βαλουμε και σταφιδες τις βαζουμε και αυτες μαζι). Μολις μαλακωσουν και παρουν λιγο χρωμα προσθετουμε και το μπασματι.Τα σωταρουμε ολα μαζι εως οτου δουμε οτι και το μπασματι αρχισε να ξανθαινει πολυ λιγο.Προσθετουμε 1κιλο νερο.Οατν δεν θελουμε να σουρωσουμε το ρυζι και το φτιαχνουεμ τηγανητο βαζουμε παντα ενα μερος ρυζι και 2 μερη νερο.Αφου προσθεσουμε το νερο αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και το κουρκουμα και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε στο μισο και σκεπαζουμε.Το αφηνουμε για 8 με 10 λεπτα και το ελγχουμε.Μολις φυγουν τα υγρα ελεγχουμε ο ρυζι αν θελουμε βρασει και αλλο και προσθετουμε πολυ λιο νερο ακομη.Κατι το οποιο ποτε δεν μου εχει χρειαστει να κανω.Κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε σκεπασμενο για 3 λεπτα ακομη.Σερβιρουμε αμεσως.Την ωρα που θα ριξουμε το νερο στο ρυζι ξεκιναμε τα μανιταρια.Βαζουμε ενα αντικολλητικο σκευος να καψει χωρις λαδι.Προσθετουμε τα πλευρωτους και σωταρουμε μερι να παρουν χρωμα και να μαλακωσουν.Προσθετουμε και μια σκελιδα σκορδο ολοκληρη για αρωμα αν θελουμε.Σε 8 λεπτα περιπου ειναι ετοιμα.
Καλη ορεξη :)))))
Αλλο ενα πιατο γρηγορο και καλοκαιρινο και εννοειτε παλι εδω υπαρχει το κολοκυθι.Και αυτη η συνταγη εγινε μετα απο μια βουτια και οπως παντα μετα την θαλασσα εχουμε αρκετη ορεξη.
Υλικα
500γρ Basmati
3 κολοκυθια
1 κρεμμυδι
κουρκουμα
σταφιδες(προαιρετικα)
1 πακετο πλευρωτους
Ξεκιναμε πρωτα με το μαριναρισμα των πλευρωτους.Κοβουμε τα κοτσανια τους και αν ειναι πολυ μεγαλο καποιο το κοβουμε σε μικροτερα κομματια.Τα βαζουμε σε ενα σκευος και τα αλατοπιπερονουμε και ριχνουμε και ελαιολαδο.Ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.Παμε στο ρυζι .Κοβουμε το κολοκυθι οπως και στις φαρφαλες ωστε να πεταξουμε τα σπορια του κολοκυθιου.Το κοβουμε η ζουλιεν η σε κυβακια.Ψιλοκοβουμε και το κρεμμυδι πολυ καλα.Σωταρουμε το κρεμμυδι με το κολκυθι σε λιγο ελαιολαδο( αν βαλουμε και σταφιδες τις βαζουμε και αυτες μαζι). Μολις μαλακωσουν και παρουν λιγο χρωμα προσθετουμε και το μπασματι.Τα σωταρουμε ολα μαζι εως οτου δουμε οτι και το μπασματι αρχισε να ξανθαινει πολυ λιγο.Προσθετουμε 1κιλο νερο.Οατν δεν θελουμε να σουρωσουμε το ρυζι και το φτιαχνουεμ τηγανητο βαζουμε παντα ενα μερος ρυζι και 2 μερη νερο.Αφου προσθεσουμε το νερο αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και το κουρκουμα και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε στο μισο και σκεπαζουμε.Το αφηνουμε για 8 με 10 λεπτα και το ελγχουμε.Μολις φυγουν τα υγρα ελεγχουμε ο ρυζι αν θελουμε βρασει και αλλο και προσθετουμε πολυ λιο νερο ακομη.Κατι το οποιο ποτε δεν μου εχει χρειαστει να κανω.Κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε σκεπασμενο για 3 λεπτα ακομη.Σερβιρουμε αμεσως.Την ωρα που θα ριξουμε το νερο στο ρυζι ξεκιναμε τα μανιταρια.Βαζουμε ενα αντικολλητικο σκευος να καψει χωρις λαδι.Προσθετουμε τα πλευρωτους και σωταρουμε μερι να παρουν χρωμα και να μαλακωσουν.Προσθετουμε και μια σκελιδα σκορδο ολοκληρη για αρωμα αν θελουμε.Σε 8 λεπτα περιπου ειναι ετοιμα.
Καλη ορεξη :)))))
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου